FŐOLDAL  |   ZENESZERZŐK  |   FILMZENEALBUMOK  |   FILMZENÉKRŐL RÖVIDEN  |   FILMEK ALATT HALLOTT ZENÉK  |   INTERJÚK    
  |   HÍREK

    Once Upon a Time in the West  The Swarm  The Fly II  The Fly  Mission: Impossible - Fallout  Beverly Hills Cop II  The Last Samurai  Terminator: Dark Fate  A Quiet Place  Beverly Hills Cop
EGYÉB ÍRÁSOK  |   MOZISZÉRIÁK ÉS TÉVÉSOROZATOK  |   ÉVES ÖSSZESÍTÉSEINK  |   DÍJAK  |   FÓRUM  |   JÓ TUDNI  |   RÓLUNK  |   KAPCSOLATKeresés a Filmzene.neten

Beszámolók
 • Mark Knopfler a Budapest Sportarénában
 • Ólafur Arnalds a Müpában
 • Hollywood Magyarországon - Hans Zimmer-est Lisa Gerrarddal
 • Brian Tyler londoni koncertje

 • Zenék egy témára
 • Conan
 • Robin Hood
 • A három testőr
 • Sherlock Holmes
 • Cápás filmek

 • DVD kiadványok
 • Jerry Goldsmith 80th Birthday Tribute Concert - Fimucité 3
 • A Tribute to Basil Poledouris
 • Fimucité 2: Closing Night Gala 2008
 • "War" - A filmzene készítése
 • Creating the Lord of the Rings Symphony
 • Filmzene.net - 2015 novemberének hírei

  2015 novemberének hírei
  2015. november 28.


       Szeptember első felében a világháló az új Star Wars-mozi aláfestésének állítólagosan kiszivárgott tracklistájától, illetve zenerészleteitől volt hangos. A Star Wars: Az ébredő Erőre keresztelt hetedik felvonás (melyben Harrison Ford, Carrie Fisher és Mark Hamill is visszatérnek, a direktori széket pedig a Star Trek-folyamot sikeresen újraélesztő J.J. Abrams foglalta el) aláfestésének tételcímeit azonban hivatalosan csak a napokban tették közzé, s hogy azok milyen muzsikát takarnak, azt a mozipremierrel egy időben, december 18-án tudhatjuk meg. A score természetesen John Williams nevéhez köthető, aki júniusban és augusztusban jó néhány tételt fel is vett William Ross közreműködésével, a Walt Disney Records gondozásában megjelenő korong pedig az alábbi linkre kattintva előrendelhető az Amazon weboldalán.


         1. Main Title and the Attack on the Jakku Village
         2. The Scavenger
         3. I Can Fly Anything
         4. Rey Meets BB-8
         5. Follow Me
         6. Rey’s Theme
         7. The Falcon
         8. That Girl with the Staff
         9. The Rathtars!
       10. Finn's Confession
       11. Maz's Counsel
       12. The Starkiller
       13. Kylo Ren Arrives at the Battle
       14. The Abduction
       15. Han and Leia
       16. March of the Resistance
       17. Snoke
       18. On the Inside
       19. Torn Apart
       20. The Ways of the Force
       21. Scherzo for X-Wings
       22. Farewell and the Trip
       23. The Jedi Steps and Finale  2015. november 19.


       Bár kezdetben arról szóltak a hírek, hogy a nemzetközi premierrel egy időben, november 25-én a magyar mozikba is eljut Ryan Coogler sportdrámája, a Creed: Apollo fia, a legutóbbi információ már az, hogy a hazai forgalmazó törölte a bemutatót. A film ötlete Sylvester Stallonétól és az MGM illetékeseitől származik, akik úgy vélték, ki lehet még hozni Rocky Balboából egy történetet, bokszolónk azonban ezúttal nem a ringben, hanem a szorító sarkában áll, s egykori ellenfelének, Apollo Creednek a fiát (Michael B. Jordan) edzi. "Mindig tudtam, hogy a komponálás lesz a legfontosabb számomra" - nyilatkozta az alkotás zeneszerzője, Ludwig Göransson. A svéd származású művész Coogler házi zeneszerzőjének is tekinthető, hiszen az elmúlt hat év során eddig három rövidfilm (a Fig, a Locks és a Clapping for the Wrong Reasons), illetőleg a szintén Jordan főszereplésével vászonra vitt A megálló kapcsán működtek együtt. A score megjelentetését a WaterTower Records vállalta magára, és iTunes-változatban éppúgy elérhető lesz majd, mint CD-n.  2015. november 16.


       A Halálos iramban 7., az Avengers: Ultron kora, valamint a sportvilágba történő kikacsintása eredményeként született "U.S. Open Theme" kottalapra vetését követően Brian Tyler visszafogottabb kísérettel jelentkezik a Truth című, megtörtént eseményen alapuló drámának köszönhetően, melyben a főszereplőket Cate Blanchett, Robert Redford, Thoper Grace, Dennis Quaid és Elisabeth Moss formálja meg. "A Truth azt a gyakran törékeny és feszült viszonyt mutatja be, amely az újságírók, a politikusok és az igazságot tudni akaró emberek között van" - nyilatkozta a Truth and Duty: The Press, the President, and the Privilege of Poweren alapuló projektjéről a szerző. Tyler igyekezett hangszerekre bontani a film főbb alkotóelemeit, aminek eredményeként az újságírókat zongora- és hárfaszólamokkal szimbolizálta, a katonákat trombitaszólóval, a vonósokkal pedig a szereplők érzelmeit igyekezett tükrözni. A score a Varése Sarabande jóvoltából jelent meg november 6-án digitális változatban, melyet december 4-én a CD-kiadás követ.  2015. november 14.


       A hónap közepén lát napvilágot a többek között a Világvége, a Gravitáció és a Harag score-ját is jegyző brit komponista, Steven Price legutóbbi műve, melyet a The Hunt című BBC-dokumentumfolyam ihletett. A hétrészes széria narrátora Sir Richard Attenborough, az alkotógárda tagjai között pedig megtalálható Alastair Fothergill és Huw Cordey is, akiknek a nagy sikerű Bolygónk, a Föld is köszönhető. A BBC Concert Orchestra előadásának, valamint Geoffrey Alexander vezényletének eredményeként életre kelt aláfestésből a Sony Music gondozásában megjelenő kétlemezes kiadványnak köszönhetően kaphatunk ízelítőt.  2015. november 07.       Az alábbiakban a magyarországi Hans Zimmer-koncert hivatalos sajtóanyagát közöljük.

       Hans Zimmer először indul turnéra szimfonikus zenekarral és kórussal, hogy az élő zene élményét megadhassa rajongóinak. Budapest része ennek az egyedülálló koncertsorozatnak, korunk legsikeresebb filmzeneszerzője 2016. május 11-én lép színpadra a Budapest Arénában!

       A német származású zeneszerzőt Hollywood egyik nagy újítójának tartják, bár első nemzetközi sikerét még popzenészként aratta, a The Buggles tagjaként. A csapat "Video Killed the Radio Star" című dala nem csupán világsláger volt, de jelezve a zeneipar új korszakát, ezzel a videóval kezdte meg sugárzását az MTV is. Zimmer először Londonban lépett be a film világába, az ismert komponistával, Stanley Myersszel közös munkájával, amit Az én kis mosodám című filmben hallhatunk. Hamarosan szólóban is egyre sikeresebb szerzőnek számított, főként újító, a régi és az új zenei irányzatokat, valamint technikákat kombináló stílusával. Napjainkban őt tartják az elektronikus zenét nagyzenekari műbe integrálás atyjának. Karrierjében 1988 jelentette a fordulópontot, amikor felkérték az Esőember zenéjének megírására. A film elnyerte a legjobb film Oscar-díját és meghozta Hans Zimmer első Oscar-jelölését zeneszerzőként. A következő évben ismét ő jegyezte a legjobb film, a Miss Daisy sofőrje zenéjét. Hans Zimmer 2 Oscar-díjas filmmel a háta mögött a 90-es évek elején betonozta be végleg hírnevét Az oroszlánkirály zenéjével. A filmzene több mint 15 millió példányban kelt el, megkapta az Oscar-díjat, emellett Golden Globe-, American Music-, Tony- és Grammy-díjat is nyert.
       2000-re Hans Zimmer szinte minden sikerfilmben részt vett, az ezredfordulón a Gladiátor zenéjéért nyert tucatnyi díjat, többek között Golden Globe- és Filmkritikusok díját is az Oscar-jelölés mellé, az albumból pedig 3 millió példány talált gazdára. Több tucatnyi lenyűgöző és sikeres filmzenét tudhat magáénak, többek között a Pearl Harbor, A kör, a Hannibal, A sólyom végveszélyben, Az őrület határán, a Thelma & Louise, a Tiszta románc, a Zöld kártya, a Holiday, A szikla, a Lesz ez még így se, az Egyszerűen bonyolult, a Mission Impossible 2., Az utolsó szamuráj, az Egyiptom hercege, a Cápamese, a Madagaszkár, a Kung Fu Panda, A Simpson család, a Sherlock Holmes, A Da Vinci-kód, az Angyalok és démonok, az Eredet, Az acélember, A sötét lovag, A csodálatos Pókember, a Csillagok között és a 12 év rabszolgaság filmekhez, valamint az elmúlt évtized egyik legnépszerűbb filmzenéjét A Karib-tenger kalózai szériához.
       Hans Zimmer élő koncertje különleges élményt tartogat minden nézőnek; a több évtizedes karrier legsikeresebb művei a szerző személyes közreműködésével, a szimfonikus zenekar előadása rock- és elektronikus zenével vegyítve, és egy csodálatos fény- és látványshow-val kiegészítve.
       "Mindig is arra vágytam, hogy egy hasonló koncertkörutat csináljak, és nagyon lelkes vagyok, hogy ez az idő végre elérkezett" - nyilatkozta Hans Zimmer a turné kapcsán. "Izgatottan várom, hogy rendkívül tehetséges zenészeimmel együtt olyan élményt nyújthassak a közönségnek, amiben még nem volt részük."

       A budapesti koncertre jegyek november 10-én 10 órától kaphatók a www.livenation.hu oldalon keresztül. Az előadásra kizárólag ülőjegyek vásárolhatók, közvetlenül a színpad előtti szektorokba szóló belépőknél 2 darab vásárlásakor ingyenes parkolási lehetőség is jár az Aréna parkolóházában.
       Ezt a megismételhetetlen élményt kár lenne kihagyni, a lehetséges koncert hírére a rajongók azonnal lecsaptak, így a várható érdeklődés miatt valószínűleg nem lesz érdemes az utolsó pillanatig várni a jegyek beszerzésével.

       További információk:
       www.hans-zimmer.com
       www.livenation.hu
       www.ticketpro.hu  2015. november 04.


       Mint azt Facebook-oldalunkon röviden már beharangoztuk, Hans Zimmer 2016 tavaszán Hans Zimmer Live on Tour címmel európai koncertturnét tervez úgy, hogy a közel húsz állomást április 6. és május 16. közötti időszakra osztotta fel. A helyszínek között - a hazai filmzenebarátok legnagyobb örömére - a Papp László Budapest Sportaréna is megtalálható lesz, melyet május 11-én tisztel meg a szerző és a vele együtt színpadra lépő húszfős csapata, illetve a hetvenfős szimfonikus zenekar. A repertoárban olyan filmjeinek közkedvelt muzsikáiból csendülnek majd fel tételek, mint például a Gladiátor, Az oroszlánkirály, az új Batman-trilógia, az Eredet, a Csillagok között vagy Az utolsó esély. A hazai helyszínre november 6-tól válthatóak jegyek, az eseményről pedig bővebben a rendezvény hivatalos weboldalán tájékozódhatnak az érdeklődők.


  2015. november 03.


       A mintegy ötven album megjelenésének okán novemberben kétségtelenül az év legzsúfoltabb hónapjának nézünk elébe. Az aktualitások közül Thomas Newmannek a 007 Spectre - A Fantom visszatérhez írt muzsikáját éppúgy várakozás előzi meg, mint Howard Shore thrillerscore-ját (Spotlight), vagy James Horner egyik utolsó muzsikáját (The 33). Ígéretesnek tűnik továbbá az aktualitások vonatkozásában Gabriel Yared A tengernél és Craig Armstrong Victor Frankenstein inspirálta műve, a Legenda aláfestése Carter Burwelltől, illetőleg a Dínó tesóra keresztelt Pixar-alkotás kísérete, melyet Mychael és Jeff Danna készítettek - e projektet eredetileg Thomas Newman jegyezte volna, s őt követték a Danna fivérek. A filmzenegyűjtemények közül a Cherry Red által megjelentetett Escape in Time: Popular British Televison Themes of the 1960s korongot, valamint John Barry munkásságából összeállított, három CD-n helyet kapó John Barry - Soundtracks and Singles 1963-1966-et lehet kiemelni. Az eddig ismert novemberi megjelenések az alábbiak szerint alakulnak:  november 02.:

       The Casket - Ronnie Minder (Esperanto Records)
       The Man From U.N.C.L.E. (LP) - Daniel Pemberton (Music on Vinyl)


  november 03.:

       Cittr Violenta (LP) - Ennio Morricone (Dagored)
       Da Vinci's Demons: Season 3 - Bear McCreary (Sparks & Shadows)
       Streif: One Hell of A Ride - Manfred Plessl (Red Bull Media House)


  november 06.:

       Brooklyn - Michael Brook (Lakeshore Records)
       Miss You Already - Harry Gregson-Williams (Sony Classical)
       The Peanuts Movie - Christophe Beck (Epic Records)
       Spectre - Thomas Newman (Decca Records)
       Spotlight - Howard Shore (Howe Records)
       Trumbo - Theodore Shapiro (Lakeshore Records)
       Jodorowsky's Dune (LP) - Kurt Stenzel (Cinewax)
       Better Call Saul: Season 1 - Dave Porter (Madison Gate Records)
       Unforgotten - Michael Price (Silva Screen Records)
       Reportage - L-amartine (Finders Keepers Records)
       La Garconnicre (500 db-os kiadás) - Mario Nascimbene (Kronos Records)
       Tokyo Orimpikku (500 db-os kiadás) - Toshiró Mayuzumi (Kronos Records)
       Secret In Their Eyes - Emilio Kauderer (IM Global Music)
       Call of Duty: Black Ops III - Jack Wall (Activision, Inc.)
       The Lady In the Van - George Fenton (Sony Classical)


  november 07.:

       Uyirvarai Iniththaai - Vashanth Sellathurai (Aprodigi Productions)


  november 09.:

       Blazing Saddles (LP) - John Morris (Silva Screen Records)
       Crimson Peak - Fernando Velázquez (Quartet Records)


  november 12.:

       La Via Della Droga - Goblin (Cinevox Records)


  november 13.:

       The 33 - James Horner (WaterTower Music)
       By the Sea - Gabriel Yared (Back Lot Music)
       Entertainment - Various Artists (Numero Group)
       Ingrid Bergman - In Her Own Words - Michael Nyman (Michael Nyman Music)
       Love the Coopers - Nick Urata (Lakeshore Records)
       My All American - John Paesano (Sony Classical)
       Steve McQueen - The Man & Le Mans - Jim Copperthwaite (Varése Sarabande)
       Tariverdiev - Mikael Tariverdiev (Earth Recordings)
       Glastonbury: The Movie - Various Artists (Mensch Films)
       John Barry - Soundtracks and Singles 1963-1966 (3 CD) - John Barry (Fantastic Voyage)
       By the Sea - Gabriel Yared (Back Lot Music)
       Lovebirds: Rebel Lovers In India - Mauro Crivelli (Keep Hold Srl.)
       Condemned - Daniel A. Davies, Sebastian Robertson (Lakeshore Records)
       L' Essentiel De Francois De Roubaix - Francois de Roubaix (Emarcy Records)


  november 20.:

       Carol - Carter Burwell (Varése Sarabande)
       Legend - Carter Burwell (Universal Music)
       Secret in Their Eyes - Emilio Kauderer (IM Global)
       The Last Five Years - Jason Robert Brown (Razor & Tie)
       The Antwerp Killer - Eric Feremans, Rudi van Dijck (Finders Keepers Records)


  november 25.:

       The Good Dinosaur - Mychael Danna, Jeff Danna (Walt Disney Records)
       Victor Frankenstein - Craig Armstrong (La-La Land Records)
       Debiruman (LP) - Kenji Kawai (Tiger Lab Vinyl)
       Doctor Who: Additional Cues & Themes - Murray Gold (Silva Screen)
       The Blacklist (LP) - Dave Porter, James S. Levine (Music on Vinyl)


  november 27.:

       Room - Stephen Rennicks (Lakeshore Records)
       Thief (LP) - Tangerine Dream (Audio Fidelity)
       Escape In Time: Popular British Televison Themes of the 1960s - Various Artists (Cherry Red)
       Jaco - Various Artists (Columbia / Legacy)
       Bollywood Bloodbath - The B-Music of the Indian Horror Film Industry (LP és CD) - Various Artists
       (Finders Keepers Records)  Vissza az aktuális hírekhez                                         Vissza a lap tetejére


  További kritikáink
 • Bad Boys for Life
 • The Final Countdown
 • Mandy
 • The Aeronauts
 • Star Wars: Episode VIII - The Rise of Skywalker
 • Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi
 • Bosch
 • Jerry's Recall
 • Home Alone
 • The Dark Crystal: Age of Resistance - Vol. 1
 • Robocop
 • Charlies Angels
 • Dick Tracy
 • Rambo: Last Blood
 • Attila

 • Filmzenékről röviden
 • Bodyguard
 • Searching
 • How the Grinch Stole Christmas!
 • Isle of Dogs
 • The Ritual
 • A Wrinkle in Time
 • Geostorm
 • Death Wish
 • Fifty Shades Freed
 • Darkest Hour

 • Filmek alatt hallott zenék
 • Dark
 • Bright
 • Jean-Claude Van Johnson
 • 47 Meters Down (In to Deep)
 • The Shallows
 • Solace
 • Into the Grizzly Maze
 • Enemies Closer
 • D-Tox
 • Rambo III

 • Interjúk
 • Hrutka Róbert: Szívvel-lélekkel
 • Jeff Beal: Apró kincsek
 • Lisa Gerrard: A szív hangja
 • Mark Hinton Stewart: A zene a párbeszédek mögött

 • Kollaborációk
 • Oliver Stone filmjeinek zenéi
 • Elmer Bernstein életútja I.
 • Jerry Goldsmith életútja III.
 • Jerry Goldsmith életútja II.
 • Jerry Goldsmith életútja I.

 • A filmzene legendái
 • Angelo Badalamenti
 • Philip Glass
 • Basil Poledouris
 • Lalo Schifrin
 • Dave Grusin

 • Moziszériák,tévésorozatok
 • A The Man in the High Caslte zenéje
 • A Terminátor-filmek zenéje
 • A hobbit-trilógia zenéi
 • A Rémálom az Elm utcában széria zenéi
 • A Robert Langdon-filmek zenéi

 • További írásaink
 • A Filmzene.net jövőjéről...
 • Ez volt 2016
 • Oscar előtt és Oscar után 2016
 • 10 éves a Filmzene.net
 • Filmzeneszerzők különböző albumai
 • Filmzenékhez köthető kiadványok
 • Stúdiók
 • Lemezkiadók
 • In Memoriam