FŐOLDAL  |   ZENESZERZŐK  |   FILMZENEALBUMOK  |   FILMZENÉKRŐL RÖVIDEN  |   FILMEK ALATT HALLOTT ZENÉK  |   INTERJÚK    
  |   HÍREK

    Once Upon a Time in the West  The Swarm  The Fly II  The Fly  Mission: Impossible - Fallout  Beverly Hills Cop II  The Last Samurai  Terminator: Dark Fate  A Quiet Place  Beverly Hills Cop
EGYÉB ÍRÁSOK  |   MOZISZÉRIÁK ÉS TÉVÉSOROZATOK  |   ÉVES ÖSSZESÍTÉSEINK  |   DÍJAK  |   FÓRUM  |   JÓ TUDNI  |   RÓLUNK  |   KAPCSOLATKeresés a Filmzene.neten

Beszámolók
 • Mark Knopfler a Budapest Sportarénában
 • Ólafur Arnalds a Müpában
 • Hollywood Magyarországon - Hans Zimmer-est Lisa Gerrarddal
 • Brian Tyler londoni koncertje

 • Zenék egy témára
 • Conan
 • Robin Hood
 • A három testőr
 • Sherlock Holmes
 • Cápás filmek

 • DVD kiadványok
 • Jerry Goldsmith 80th Birthday Tribute Concert - Fimucité 3
 • A Tribute to Basil Poledouris
 • Fimucité 2: Closing Night Gala 2008
 • "War" - A filmzene készítése
 • Creating the Lord of the Rings Symphony
 • Filmzene.net - 2013 júliusának hírei

  2013 júliusának hírei
  2013. július 29.


       Augusztus 22-én kerül a hazai mozikba a nagy sikert aratott "Ha/ver - Kick-Ass" második része, melyben ismét visszatérnek amatőr, ám annál lelkesebb hőseink, Hit-Girl (a magyar verzióban Kis Dög, Chloe Grace Moretz alakításában) és Kick-Ass (HaVer, Aaron-Taylor Johnson) azért, hogy szembeszálljanak a világ leggonoszabb alakjával, az előző részben még Red Mistként (Vörös Pára) ismert The Mother Fuckerrel (Christopher Mintz-Plasse) és csapatával. Első kalandjukhoz Ilan Eshkeri szolgáltatta a zenei kíséretet, a "Kick-Ass 2."-höz azonban már Henry Jackmanre és Matthew Margesonra várt e feladat. A párosból Jackman neve cseng ismerősebben, ám Margeson is több éve a pályán van már, csak eddig főként kiegészítő komponistaként működött közre olyan produkcióknál, mint a "Transformers: A bukottak bosszúja - Transformers: Revenge of the Fallen", a "Perzsia hercege: Az idő homokja - Prince of Persia: The Sands of Time", az "X-Men: Az elsők - X-Men: First Class", a "G.I. Joe: Megtorlás - G.I. Joe: Retaliation", illetve jelen projekt első része. A duó felosztotta egymás között a karakterek témáit, aminek eredményeként Margesonra a gonosz motívumának elkészítése hárult: "Heavy metal és hip-hop elemek ötvözetével mutatom be a karakter azon oldalát, amikor még iPodot hallgató, átlagos kölyök. Ugyanakkor fontosnak tartottam folyamatában bemutatni azon változást, amelynek végén már úgy gondol önmagára, mint világunk nagy urára, ezért egy indulószerű átiratot is készítettem, első bűncselekményét pedig egy opera jellegű változattal követtem nyomon" - mesélte a szerző. A "Kick-Ass 2."-höz kapcsolódóan a Sony Classics vállalta magára a betétdalos albumot megjelentetését, a La-La Land Records pedig a score elérhetőségéről gondoskodik, s mindegyik változat azonos naptól, augusztus 16-tól válik elérhetővé.  2013. július 21.


       A La-La Land Records idén Shirley Walker munkásságának is kiemelt figyelmet szentel, aminek újabb jelét az adja, hogy a "Willard" mellett egy másik muzsikát is megjelentettek a komponistától, mely az 1997-es akcióthrillerhez, a "Légörvény - Turbulence"-hez készült. A Ray Liotta, Lauren Holly és Hector Elizondo főszereplésével forgatott produkció nem aratott túl nagy sikert a nézők körében, ennek ellenére később két folytatását is leforgatták. Bár a nem éppen kiemelkedő színvonal a zenére nem vonatkozik, a film sikertelensége okán azonban az aláfestő muzsika mind ez idáig kiadatlan maradt. A közel nyolcvanperces korong - melyre a mozihoz felhasznált score mellett a komponista által készített egyveleg is felkerült - tartalmába a kiadó hivatalos weboldalán nyílik lehetőség belehallgatni, ahol további két újdonságot, a "Young Justice" című animációs sorozat Kristopher Carter, Michael McCuistion és Lolita Ritmanis írta zenéjét, valamint a "The Conjuring" Joseph Bisara jegyezte muzsikáját is találni.  2013. július 19.


       Véget ért a MozICommal közös játékunk a július 4. óta vetített "Női szervek" soundtrackjéért. A helyes megfejtők közül Gergely Krisztiánnak kedvezett a szerencse, akit e-mailben értesítünk a részletekkel. A helyes megfejtés: a film komponistája, Michael Andrews első nagy sikere a "Donnie Darko" volt. Mindenkinek köszönjük a résztvételt, a nyertesnek pedig gratulálunk!  2013. július 14.


       Véget ért játékunk a James Bond 60 elnevezésű, július 19-én megrendezésre kerülő koncertre szóló kétszemélyes belépőjegyért. A helyes megfejtők közül Kőszegi Ivettnek kedvezett a szerencse, akit e-mailben értesítünk a részletekkel. A helyes megfejtések: a „007 - Skyfall” zenéjét Thomas Newman jegyzi (a néhány levélben szereplő Adele csak a betétdal írója, de azok válaszát természetesen elfogadtuk, akik mellette azért Newmant is megemlítették), és Shirley Bassey az az előadó, aki három Bond-dalt is előadott. Mindenkinek köszönjük a részvételt, a nyertesnek pedig gratulálunk!
  2013. július 09.


       Július 3-án nyitotta meg kapuit a Varése Sarabande hivatalos weboldalán az 'On Sale Now'-szekció, melyen belül néhány kiadványt akciós áron lehet megvásárolni. A cég beharangozója szerint az ezen linken belül látható lista bizonyos időközönként, véletlenszerűen fog majd változni, és nemcsak hagyományos, hanem CD clubos korongok is terítékre kerülnek. A nyitó készletet jelenleg 14 korong teszi ki, melyek között olyan újdonságokat is találni, mint az alig több mint két hónapja megjelent "Impressions of America" Patrick Doyle-tól, vagy a július 9-étől elérhető "Copperhead" Laurent Eyquemtől. A ritkaságok sorából pedig olyanok kerültek beválasztásra, mint például a hatlemezes "Spartacus"-gyűjtemény, a "Karate kölyök - The Karate Kid" aláfestése Bill Contitól, vagy "A midwayi csata - Midway" zenéje John Williamstől. A teljes listát ide kattintva tekinthetik meg az érdeklődők.  2013. július 07.


       2011 októbere óta minden vasárnap egy olyan albumbemutatással vagy nagyobb volumenű összeállítással jelentkezünk, melyhez egy, a Klasszik Rádió "Cinemusic" című műsorában hallható zenei összeállítás is tartozik. Ezen együttműködésünk eredményeként gyakorlatilag hallhatóvá váltak írásaink, amire a jövőben is számos példa lesz, a nyárra való tekintettel azonban júliusban és augusztusban csak minden második héten kerülnek majd terítékre ilyen anyagok. Ennek megfelelően a mai napon ismétlés hallható majd, a következő újdonságra pedig július 14-én kerül sor, amikor is azon Pixar-alkotások aláfestéseit vesszük nagyító alá, melyeket nem Randy Newman készített.  2013. július 04.


       Nemrég került a mozikba a „Szörny Egyetem – Monsters University”, melyet számos további, hasonló műfajú alkotás követ júliusban - igaz, csak külföldön. Az egyik ilyen a hazánkban várhatóan októberben bemutatásra kerülő "Turbó - Turbo", melyet honi viszonylatban a "Hupikék törpikék 2. - The Smurfs 2" előz majd meg augusztus legelején. E kettőben nemcsak az a közös, hogy nem tartanak lépést a tengerentúli bemutatóval, hanem az is, hogy mindkét esetben a Remote Control Production kötelékéből származó komponista szállította a zenei kíséretet: míg előbbihez Henry Jackman, addig utóbbihoz Heitor Pereira, aki egy másik animációs alkotás, a "Gru 2. - Despicable Me 2" révén is hallat majd magáról Pharrell Williams társzeneszerzőjeként. Sorozatok terén a "Trónok harca - Games of Thrones" harmadik évadának muzsikáját ismerhetjük meg Ramin Djawaditól (a kiadvány érdekessége, hogy az első két szezon aláfestésével ellentétben ezúttal nem a Varése Sarabande, hanem a WaterTower Records égisze alatt lát napvilágot), aki emellett a "Tűzgyűrű - Pacific Rim"-hez készült muzsikájával is megmutatja tehetségét. Az imént említetteken kívül az alábbi korongok jelennek még meg a nyár derekén:  július 02.:

       The Far Horizons / The Secret of the Incas (1000 db-os) - Hans Salter, David Buttolph (Kritzerland)


  július 03.:

       Despicable Me 2 - Heitor Pereira, Pharrell Williams (Back Lot Music)
       The Lone Ranger - Various Artists (Hollywood Records)
       Stuck in Love - Mike Mogis, Nathaniel Walcott (Varése Sarabande)
       The Way, Way Back - Rob Simonsen (Columbia Records)


  július 08.:

       Blondy (500 db-os) - Stelvio Cipriani (Quartet Records)
       Timanfaya (500 db-os) - Stelvio Cipriani (Quartet Records)
       Game of Thrones: Season 3 - Ramin Djawadi (WaterTower Music)


  július 09.:

       Star Trek - Music From The Video Games (1000 db-os) - Various Artists (Buysoundtrax)
       Space Shuttle Columbia: Mission of Hope (1000 db-os) - Blake Neely (Buysoundtrax)


  július 12.:

       Pacific Rim - Ramin Djawadi (WaterTower Music)


  július 19.:

       The Conjuring - Joseph Bishara (La-La Land Records)
       Evidence - Atli Orvarsson (Varése Sarabande)
       Only God Forgives - Cliff Martinez (Milan Records)
       R.I.P.D. - Christophe Beck (Back Lot Music)
       Turbo - Henry Jackman (Relativity Music Group)


  július 20.:

       Una Bella Grinta - Piero Umiliani (Digitmovies)
       L' Infermiera Di Notte / La Liceale Seduce I Professori - Gianni Ferrio (Digitmovies)
       Genoveffa Di Brabante / La Valle Dell'Eco Tonante - Carlo Rustichelli (Digitmovies)


  július 23.:

       The Idolmaker - Jeff Barry (Varése Sarabande)
       The Missouri Breaks (2 CD, 1200 db-os) - John Williams (Kritzerland)


  július 26.:

       The To Do List - Various Artists (Universal Music Enterprises)
       The Wolverine - Marco Beltrami (Sony Classics)


  július 29.:

       Arthur Of The Britons - Paul H. Lewis (Silva Screen)


  július 31.:

       Europa Report - Bear McCreary (Sparks & Shadows Records)
       The Smurfs 2 - Heitor Pereira (Varése Sarabande)  2013. július 02.


       Véget ért a MozICommal közös játékunk a június 20. óta vetített "Az acélember" két darab filmzenealbumáért. A helyes megfejtők közül Kosaras Zoltánnak, illetve Polgár Péternek kedvezett a szerencse, akiket e-mailben értesítünk a részletekkel. A helyes megfejtés: Hans Zimmer zeneszerző Lisa Gerrarddal dolgozott együtt újra egy évtizedes kihagyást követően, mégpedig a The Bible című sorozat kapcsán. Mindenkinek köszönjük a résztvételt!

  Vissza az aktuális hírekhez                                         Vissza a lap tetejére


  További kritikáink
 • Bad Boys for Life
 • The Final Countdown
 • Mandy
 • The Aeronauts
 • Star Wars: Episode VIII - The Rise of Skywalker
 • Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi
 • Bosch
 • Jerry's Recall
 • Home Alone
 • The Dark Crystal: Age of Resistance - Vol. 1
 • Robocop
 • Charlies Angels
 • Dick Tracy
 • Rambo: Last Blood
 • Attila

 • Filmzenékről röviden
 • Bodyguard
 • Searching
 • How the Grinch Stole Christmas!
 • Isle of Dogs
 • The Ritual
 • A Wrinkle in Time
 • Geostorm
 • Death Wish
 • Fifty Shades Freed
 • Darkest Hour

 • Filmek alatt hallott zenék
 • Dark
 • Bright
 • Jean-Claude Van Johnson
 • 47 Meters Down (In to Deep)
 • The Shallows
 • Solace
 • Into the Grizzly Maze
 • Enemies Closer
 • D-Tox
 • Rambo III

 • Interjúk
 • Hrutka Róbert: Szívvel-lélekkel
 • Jeff Beal: Apró kincsek
 • Lisa Gerrard: A szív hangja
 • Mark Hinton Stewart: A zene a párbeszédek mögött

 • Kollaborációk
 • Oliver Stone filmjeinek zenéi
 • Elmer Bernstein életútja I.
 • Jerry Goldsmith életútja III.
 • Jerry Goldsmith életútja II.
 • Jerry Goldsmith életútja I.

 • A filmzene legendái
 • Angelo Badalamenti
 • Philip Glass
 • Basil Poledouris
 • Lalo Schifrin
 • Dave Grusin

 • Moziszériák,tévésorozatok
 • A The Man in the High Caslte zenéje
 • A Terminátor-filmek zenéje
 • A hobbit-trilógia zenéi
 • A Rémálom az Elm utcában széria zenéi
 • A Robert Langdon-filmek zenéi

 • További írásaink
 • A Filmzene.net jövőjéről...
 • Ez volt 2016
 • Oscar előtt és Oscar után 2016
 • 10 éves a Filmzene.net
 • Filmzeneszerzők különböző albumai
 • Filmzenékhez köthető kiadványok
 • Stúdiók
 • Lemezkiadók
 • In Memoriam