FŐOLDAL  |   ZENESZERZŐK  |   FILMZENEALBUMOK  |   FILMZENÉKRŐL RÖVIDEN  |   FILMEK ALATT HALLOTT ZENÉK  |   INTERJÚK    
  |   HÍREK

    Rogue One: A Star Wars Story  Justice League  Murder on the Orient Express  Moon  Wonder Woman  The Ghost and the Darkness  It  Rebel in the Rye  The Mummy  Catch Me If You Can
EGYÉB ÍRÁSOK  |   MOZISZÉRIÁK ÉS TÉVÉSOROZATOK  |   ÉVES ÖSSZESÍTÉSEINK  |   DÍJAK  |   FÓRUM  |   JÓ TUDNI  |   RÓLUNK  |   KAPCSOLATKeresés a Filmzene.neten

  Beszámolók
 • Hollywood Magyarországon - Hans Zimmer-est Lisa Gerrarddal
 • Brian Tyler londoni koncertje
 • Hans Zimmer Magyarországon
 • Az Antonio Sanchez & Migration magyarországi koncertje

 • Zenék egy témára
 • Conan
 • Robin Hood
 • A három testőr
 • Sherlock Holmes
 • Cápás filmek

 • DVD kiadványok
 • Jerry Goldsmith 80th Birthday Tribute Concert - Fimucité 3
 • A Tribute to Basil Poledouris
 • Fimucité 2: Closing Night Gala 2008
 • "War" - A filmzene készítése
 • Creating the Lord of the Rings Symphony
 • Filmzene.net - 2014 júliusának hírei

  2014 júliusának hírei
  2014. július 28.


       A DC Comics démonvadásza, John Constantine 1985 nyarán lépett színre először a The Saga of the Swamp Thing hasábjain, nem sokkal később pedig önálló képregényfolyamot kapott először Hellblazer, majd Constantine címeken. A pokol és a menny közötti egyensúlyért felelős karakter első filmes debütálására a 2005-ös Constantine - A démonvadász kapcsán került sor, s bár az alkotók azóta is folyamatosan kilátásba helyezik a folytatást, a Warner Bros. és a Bonanza Productions egy másik vonalon indult el, aminek eredményeként októberben kerül műsorra a Constantine-ra keresztelt tévésorozat pilot epizódja, melyben a címszereplőt az elsősorban a Gyilkos elmékből ismertté vált Matt Ryan alakítja majd. A széria aláfestéséről Bear McCreary gondoskodik, kinek művéből a napokban került fel az internetre egy másfél perces ízelítő, melynek képanyaga a scoring sessionön készült videóból, illetve a bevezető epizódból származó, látványos képkockákból áll.


  2014. július 20.


       A Klasszik Rádió ma esti, Cinemusic című műsorának utolsó fél órájában, 18:30-as kezdettel, szerkesztőségünk tagjai egy különleges apropóból összeállított válogatással várják a hallgatókat. A Filmzene.net júliusban ünnepli fennállásának 10. évfordulóját, aminek apropójából olyan műsort gondoltunk ki, melyben az elmúlt tíz év általunk legjobbnak vélt score-jaiból szemezgetünk. Természetesen a műsoridő hossza okán nem lehet teljes a körkép, ezért úgy igyekeztük leszűkíteni a bemutatni kívánt darabok körét, hogy azok bizonyos mértékig az elmúlt évtized zenei színességét is érzékeltessék. Így alakult ki az a lista, melynek keretén belül olyan alkotásokból csendülnek majd fel tételek, mint az Egy gésa emlékiratai, A passió, A falu, a Fekete dália, A forrás, az Eredet, az X-Men: Az ellenállás vége, valamint a Színes fátyol.  2014. július 18.


       A szeptember 25-28. között Krakkóban megrendezésre kerülő Film Music Festivallal részint párhuzamosan Prága is rangos eseménynek ad majd otthont. A Film Music Prague-ra keresztelt háromnapos rendezvény nyitókoncertjének keretén belül a kórussal kiegészülő City of Prague Philharmonic előadásában Elliot Goldenthal és Jerry Goldsmith szerzeményei csendülnek majd fel a Rudolfinum hangversenytermében. Az est során olyan filmek score-jaiból hangoznak el tételek, mint például a Star Trek 8. - Kapcsolatfelvétel, a Szörnyecskék, az Ómen, A nyolcadik utas: a Halál, A végső megoldás: Halál, a Titus, valamint az Interjú a vámpírral. A harmadik napra tervezett zárókoncertet pedig Patrick Doyle munkásságának szentelik a szervezők, így többek között az Eragon, a Thor, a Harry Potter és a Tűz Serlege, a Hamlet, illetve A majmok bolygója: Lázadás kíséretei is terítékre kerülnek. A szeptember 24-26. közötti időszakra tervezett rendezvényen az eddigi információk szerint Goldenthal és Doyle egyaránt részt vesznek, a hangversenyek karmesteri pódiumán pedig Nic Raine és James Shearman állnak majd. A Film Music Prague-ról bővebb információt a rendezvény hivatalos weboldalán olvashatnak az érdeklődők.  2014. július 16.


       Július 15-én a La-La Land Records egy olyan háromlemezes gyűjteménnyel adott hírt magáról, melynek keretén belül a Csupasz pisztoly-trilógia aláfestése került terítékre. Míg az első két rész anyagából egy rövid játékidővel bíró vegyes album került kiadásra annak idején a Varése Sarabande jóvoltából, addig Ira Newborn harmadik kalandhoz szerzett műve eddig kiadatlan maradt. Ez változik meg most a kétezer darabos példányszámban napvilágot látó The Naked Gun Trilogynak köszönhetően, melyet az első megrendelők dedikálva kaphatnak kézhez. A gyűjtemény apropójából egy 36 oldalas füzetet is összeállítottak a kiadó munkatársai, amelyben a filmekről éppúgy olvashatóak háttérinformációk, mint a score-okról.


  2014. július 13.


       Június végén jelentették be, hogy az idén 71. alkalommal megrendezésre kerülő Velencei Nemzetközi Filmfesztivál zsűrijének elnöke Alexandre Desplat zeneszerző lesz. Korábban egyetlen komponistát sem ért ekkora megtiszteltetés a három nagy filmfesztivált tekintve, igaz, Desplat pár éve Cannes-ban már volt zsűritag. "Alexandre Desplat nemcsak napjaink egyik legnagyobb zeneszerzője, de lelkes cinefil [filmrajongó - a szerk.], akinek rendkívüli művészi érzékenysége van, és alaposan ismeri a mozi történelmét, illetve nyelvezetét" - mondta a választás okáról Alberto Barbera, a Filmfesztivál igazgatója. "Nagy megtiszteltetés és komoly feladat lesz számomra, hogy egy ilyen rangos filmfesztivál zsűrijének elnöke lehetek. Az olasz mozi befolyásolta a zenei ízlésemet, jobban, mint bármi más, és büszke vagyok arra, hogy Bernardo Bertoluccit követően én vezethetem a zsűrit" - árulta el Desplat a felkérésről. A biennále augusztus 27. és szeptember 6. között kerül megrendezésre.  2014. július 10.


       Véget ért játékunk a 2014. július 11-i Filmzene a világ körül koncertshow-ra szóló két darab belépőjegyért. A helyes megfejtők közül Dávid Krisztián lesz az, aki a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon megrendezésre kerülő eseményen másodmagával részt vehet. Minden kedves olvasónknak köszönjük a résztvételt, a nyertest pedig e-mailben értesítjük a részletekről.  2014. július 07.


       Michael Giacchino A majmok bolygója: Forradalom - Dawn of the Planet of the Apeshez íródott muzsikája július 11-én jelenik meg CD-n, a Sony Masterworks azonban néhány nappal korábban iTuneson keresztül is elérhetővé teszi a score-t, melyről a tengerentúli sajtóvetítést követően többen is pozitívan beszéltek. A Film School Rejectstől Jack Giroux például azt mondta, hogy "A majmok bolygója: Forradalom fantasztikus. Egy karakterközpontú dráma, mely minden körmével ragaszkodik a klasszikus széria szelleméhez. Giacchino score-jára pedig Jerry Goldsmith is büszke lenne", míg Steven Weintraub (Collider) így fogalmazott: "A briliáns rendezés, a csodálatos alakítások és a jó forgatókönyv teszi ezt az év egyik legjobb filmjévé. Michael Giacchino score-ja pedig tökéletes". A filmet Matt Reeves rendezte, aki korábban olyan produkciók apropóján dolgozott együtt a komponistával, mint az Engedj be! vagy a kézikamerás stílusa okán aláfestésben igencsak szűkölködő Cloverfield. Giacchino kórussal támogatott szimfonikus művébe először egy május végén, Svájcban megrendezett hangverseny keretén belül engedett betekintést, a napokban azonban már egyes online áruházaknál, illetőleg a kiadó hivatalos weboldalán keresztül a filmzenealbum minden tételébe lehetőségünk nyílik a belehallgatásra.


  2014. július 01.


       Bár a július albummegjelenések vonatkozásában nem nevezhető olyan gazdagnak, mint az előző hónap, egy-két várva várt kiadványt azonban ez a lista is tartogat számunkra. Míg Michael Giacchino A majmok bolygója: Forradalom - Dawn of the Planet of the Apeshez íródott score-ja azért számíthat majd csemegének, mert a komponista az elmúlt időszakban igen sok pozitív meglepetéssel tudott szolgálni, Christopher Young Távozz tőlem, Sátán! - Deliver Us from Evil (amely egyébként korábban Beware the Night munkacímen futott) által ihletett darabja pedig amiatt, mert szerzője a műfaj biztos kezű veteránja, addig Tyler Bates A galaxis őrzői - Guardians of the Galaxy albumára pedig azért irányul figyelem, mert mindenki kíváncsi arra, miként illeszkedik bele a Marvel-univerzum egyre erősödő zenei világába. Érdemes megemlíteni még Mark Mancinát is, aki a Repcsik: A mentőalakulat - Planes: Fire & Rescue-nak köszönhetően másodjára szolgáltathat aláfestést Rozsdásnak, valamint barátainak, továbbá a Kritzerlandet, amiért Dimitri Tiomkin egyik klasszikus projektjének, Az élet csodaszép - It's A Wonderful Life-nak újfent elérhetővé teszi a kíséretét. A tévésorozatok vonatkozásában a Trónok harca - Game of Thrones negyedik szezonjához készült Ramin Djawadi-tételekből összeállított korong számít majd újdonságnak, Jeff Russo Fargóhoz íródott művével egyetemben.  július 01.:

       In Your Eyes - Tony Morales (Lakeshore Records)
       Game of Thrones: Season 4 - Ramin Djawadi (WaterTower Music)
       It's A Wonderful Life (1200 db-os kiadás) - Dimitri Tiomkin (Kritzerland)
       Fargo - Jeff Russo (Sony Classical)


  július 02.:

       Deliver Us from Evil - Christopher Young (Madison Gate Records)
       Tammy - Michael Andrews (WaterTower Music)


  július 08.:

       Henry Fool - Hal Hartley (Echostatic Records)
       The Fault In Our Stars - Mike Mogis, Nate Walcott (Atlantic Records)
       Legendary: Tomb of the Dragon - Paul Leonard-Morgan (MovieScore Media)
       Les Passagers (500 db-os kiadás) - Claude Bolling (Music Box Records)
       Le Témoin (500 db-os kiadás) - Piero Piccioni (Music Box Records)


  július 11.:

       Boyhood - Various Artists (Nonesuch Records)
       Dawn of the Planet of the Apes - Michael Giacchino (Sony Masterworks)


  július 15.:

       Planes: Fire & Rescue - Mark Mancina (Walt Disney Records)


  július 18:

       I Origins - Will Bates, Phil Mossman (Milan Records)
       Mood Indigo - Etienne Charry (Milan Records)
       Planes: Fire & Rescue - Mark Mancina (Walt Disney Records)
       Wish I Was Here - Various Artists (Columbia Records)


  július 23:

       The Desert Treasure - Stuart Hancock (MovieScore Media)


  július 25.:

       Step Up All In - Jeff Cardoni (Milan Records)


  július 29:

       Guardians of the Galaxy - Tyler Bates (Hollywood Records)


  további megjelenések:

       A Dio Piacendo - Marco Werba (Cometa)
       Aux Yeux Des Vivants - Raphael Gesqua (ScreamWorks Records)

  Vissza az aktuális hírekhez                                         Vissza a lap tetejére


  További kritikáink
 • Dunkirk
 • Blade Runner
 • Kingsman: The Golden Circle
 • War for the Planet of the Apes
 • Spider-Man Homecoming
 • The Autopsy of Jane Doe
 • Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales
 • Close Encounters of the Third Kind
 • Alien: Covenant
 • King Arthur: The Legend of the Sword
 • Atlantis: The Lost Empire
 • Life
 • Colossal
 • Great Expectations
 • Jesse Stone - The Ultimate Collection
 • The Boss Baby

 • Filmzenékről röviden
 • Jigsaw
 • Hail, Caesar!
 • The Lego Ninjago Movie
 • The Dark Tower
 • Remember
 • Split
 • The Hollywood Shorties
 • Eddie the Eagle
 • Spotlight
 • Green Room

 • Filmek alatt hallott zenék
 • Jean-Claude Van Johnson
 • 47 Meters Down (In to Deep)
 • The Shallows
 • Solace
 • Into the Grizzly Maze
 • Enemies Closer
 • D-Tox
 • Rambo III
 • Transformers: Rescue Bots
 • Sex Tape

 • Interjúk
 • Jeff Beal: Apró kincsek
 • Lisa Gerrard: A szív hangja
 • Mark Hinton Stewart: A zene a párbeszédek mögött
 • Wolf Péter: A szerencse kapuja

 • Kollaborációk
 • Oliver Stone filmjeinek zenéi
 • Elmer Bernstein életútja I.
 • Jerry Goldsmith életútja III.
 • Jerry Goldsmith életútja II.
 • Jerry Goldsmith életútja I.

 • A filmzene legendái
 • Angelo Badalamenti
 • Philip Glass
 • Basil Poledouris
 • Lalo Schifrin
 • Dave Grusin

 • Moziszériák,tévésorozatok
 • A hobbit-trilógia zenéi
 • A Rémálom az Elm utcában széria zenéi
 • A Robert Langdon-filmek zenéi
 • A Hellraiser-filmek zenéi
 • A Válaszcsapás zenéje

 • További írásaink
 • Ez volt 2016
 • Oscar előtt és Oscar után 2016
 • 10 éves a Filmzene.net
 • Filmzeneszerzők különböző albumai
 • Filmzenékhez köthető kiadványok
 • Stúdiók
 • Lemezkiadók
 • In Memoriam