FŐOLDAL  |   ZENESZERZŐK  |   FILMZENEALBUMOK  |   FILMZENÉKRŐL RÖVIDEN  |   FILMEK ALATT HALLOTT ZENÉK  |   INTERJÚK    
  |   HÍREK

    Rogue One: A Star Wars Story  Justice League  Murder on the Orient Express  Moon  Wonder Woman  The Ghost and the Darkness  It  Rebel in the Rye  The Mummy  Catch Me If You Can
EGYÉB ÍRÁSOK  |   MOZISZÉRIÁK ÉS TÉVÉSOROZATOK  |   ÉVES ÖSSZESÍTÉSEINK  |   DÍJAK  |   FÓRUM  |   JÓ TUDNI  |   RÓLUNK  |   KAPCSOLATKeresés a Filmzene.neten

  Beszámolók
 • Hollywood Magyarországon - Hans Zimmer-est Lisa Gerrarddal
 • Brian Tyler londoni koncertje
 • Hans Zimmer Magyarországon
 • Az Antonio Sanchez & Migration magyarországi koncertje

 • Zenék egy témára
 • Conan
 • Robin Hood
 • A három testőr
 • Sherlock Holmes
 • Cápás filmek

 • DVD kiadványok
 • Jerry Goldsmith 80th Birthday Tribute Concert - Fimucité 3
 • A Tribute to Basil Poledouris
 • Fimucité 2: Closing Night Gala 2008
 • "War" - A filmzene készítése
 • Creating the Lord of the Rings Symphony
 • közel kilencvenfős londoni Chamber Orchestra előadásában hallható muzsika a Warner Bros. Records gondozásában jelenik meg július 10-én.  2007. május 14.       Az Egyesült Államokban június 29-én, míg nálunk valamikor ősz folyamán kerül bemutatásra Koltai Lajos legújabb filmje, a Focus Features égisze alatt készülő "Evening" című dráma, amelynek aláfestését az "Én, Pán Péter" Oscar-díjas komponistája, Jan A. P. Kaczmarek készítette. A Susan Minot novellája alapuló alkotás középpontjában egy rákos nő áll, aki addigi életének legfontosabb pillanatait idézi vissza. A többek között Meryl Streep, Glenn Close, Natascha Richardson és Claire Danes szereplésével készült produkció zenéjét nemrégiben vették fel Varsóban a Polish Radio Orchestra, valamint Leszek Mozdzer zongorista közreműködésével. A score                                       megjelenésének várható időpontjáról jelenleg még nincs információnk.  2007. május 12.       A londoni Royal Albert Hall adott otthont a május harmadikán megrendezésre került Classical Brit Awards-nak. Ezen eseménysorozatra - amely évről évre, a többtucat kis és nagy hanglemezcég támogatását egyaránt élvező British Phonographic Industry szervezésében jön létre - először 2000 májusában került sor, s az azóta folyamatosan bővülő kategóriák között 2005 óta a filmzene is megtalálható. Az idei Soundtrack Composer of the Year címet George Fenton nyerte el a "Planet Earth" című BBC-sorozathoz készített szerzeményével. A díjvárományosok között volt még John Williams, aki a "München", valamint James Newton Howard,                                       aki "A falu" aláfestései révén került fel a listára.  2007. május 10.       A Milan Records május végén egy speciális deluxe-kiadás keretén belül, új köntösbe csomagolva jelenteti meg Clint Eastwood nemrégiben készült háborús filmjeinek, "A dicsőség zászlajá"-nak, valamint a "Levelek Ivo Dzsimáról"-nak aláfestéseit. A Clint Eastwood, Kyle Eastwood és Michael Stevens által jegyzett score-ok egy dupla, digipackos csomagolást kapnak, és a korábban már kiadott albumok hanganyaga számos további extrával (melyek között megtalálható majd a két Eastwooddal készült interjú is), és egy igényes könyvecskével egészül ki.
  2007. május 09.       A két skót származású zeneszerző, Patrick Doyle és Craig Armstrong tagjai lettek annak az alkotócsoportnak, amely a Skót Nemzeti Opera megbízásából hamarosan öt negyedórás operadarabon kezd el dolgozni. Armstrong - aki idén egyelőre csak a "The Golden Age" című drámához szerződött le - a legismertebb skót krimiszerzővel, Ian Rankinnal dolgozik majd együtt, Doyle pedig William Boyd íróval. A művek jövő év február 19. és március 9. között kerülnek majd bemutatásra Glasgow-ban, illetve Edinburghben.
  2007. május 07.       Elliot Goldenthal neve a 2003-as "S.W.A.T. - Különleges kommandó" óta nem szerepelt filmek stáblistáján, ám hallgatása az idén bemutatásra kerülő "Across the Universe" című musicallel megtörik. Az alkotás műfaja nem idegen a szerző számára, hiszen számos ilyen, és ehhez hasonló darabhoz készített már muzsikát, egyik legismertebb művének hanganyagát - amelyet az 1997-ben bemutatásra került, s azóta kisebb-nagyobb megszakításokkal a mai napig műsoron lévő "Othello" című háromfelvonásos baletthez szerzett - pedig annak idején még a Varése Sarabande is megjelentette. A Jim Sturgess és Evan Rachel Wood főszereplésével készülő "Across the                                       Universe" rendezője Julie Taymor, akivel Goldenthal eddigi pályafutása során már három alkalommal dolgozott együtt: a "Fool's Fire" című tévéfilmnél, a "Titus"-nál és a "Fridá"-nál, mely aláfestéséért Oscar-díjat is kapott. A musical amerikai premierje várhatóan szeptember 28. lesz, a hazai bemutatóról még nincs információnk.  2007. május 06.       Mark Isham is azon hollywoodi szerzők közé tartozik, akiknek az idei évük már teljesen be van táblázva. A komponista eddig a hazánkban rövidesen bemutatásra kerülő "Gettósztorik" ("Freedom Writers") című dráma, és a külföldön múlt héten debütált Lee Tamahori-féle akciófilm, a "Next" mellett egy krimisorozat, a "The Black Donnellys" három epizódjához készített már aláfestéseket, s a következő hónapok sem a pihenés jegyében telnek majd el számára. Hamarosan bemutatják a Carly Schroeder ("Tűzfal") főszereplésével készült "Gracie" című sportfilmet, amit két komolyabb hangvételű alkotás, egy Irakban játszódó háborús dráma, az "In the Valley                                       of Elah", valamint a Joaquin Phoenix főszereplésével készülő és John Burnham Schwartz novelláján alapuló "Reservation Road" követ majd. Isham eddigi zenéi közül kettő már a boltok polcaira is felkerült: a "Gettósztorik"-ból egy válogatásalbum látott napvilágot (a szókimondó szövegek miatt mindjárt kétféle változatban is) a Hollywood Records jóvoltából, a "Next" score-ját pedig a Lakeshore Records jelentette meg.  2007. május 03.       Michael Giacchino, aki népszerűségét a számítógépes játékokhoz készített aláfestéseivel (mint például a "Medal of Honor" vagy a "Call of Duty"-szériák) szerezte meg, most egy időre visszatér gyökereihez, ugyanis idén két nagyobb cég programjához komponál majd zenét. Az egyik az Electronic Arts égisze alatt, a világszerte sikert aratott azonos című rajzfilmsorozat alapján készülő "The Simpsons" - amiből egyébként idén egy moziváltozat is bemutatásra kerül majd -, a másik pedig a Lucas Arts gondozásában megjelenő "Fracture" lesz.
  2007. május 02.       Marco Beltrami egy számára eddig még viszonylag felderítetlen műfajban, a westernben is hamarosan bizonyíthatja tehetségét, ugyanis őt kérték fel az 1957-es "Ben Wade és a farmer" adaptációjához, melyben a két főszereplőt, a rablóvezér Wade-et Russell Crowe, az elfogására verbuválódott csapathoz csapódó Dant pedig Christian Bale alakítja majd. Az októberben bemutatásra kerülő alkotás mellett azonban Beltrami idei legnagyobb kihívása a Die Hard-széria negyedik részének, az Egyesült Államokban június 27-én debütáló "Die Hard 4. - Legdrágább az életed"-nek az aláfestő muzsikája, amit számos filmzenerajongó illetve - kritikus vár                                       kíváncsian. Annyi már ismeretes, hogy a szimfonikus és elektronikus részeket egyaránt tartalmazó score-ba a szerző beleszőtte az első három részt jegyző Michael Kamen négyhangjegyes motívumát, amely az elmúlt évek során éppúgy a film egyik jellegzetességévé vált, mint McClane (akit ezúttal is Bruce Willis alakít) stílusa, és a filmek végére kialakuló, nem éppen fess külseje.  2007. május 01.       A májusi megjelenéseket illetően sajnos jelenleg még nem tudunk túl sok albumról beszámolni, sőt, az újdonságokat - az eddig ismertek alapján - ezúttal inkább a betétdalos válogatások és a régebbi, főként olasz alkotások (mint például a "Uccidete Il Vitello Grasso E Arrostitelo" vagy a "Per Un Pugno Nell'Occhio") aláfestéseinek újbóli kiadásai váltják fel. Míg a hamarosan mozikba kerülő filmek közül a "Blood and Chocolate" című romantikus fantasy score (amit Reinhold Heil és Johnny Klimek jegyez) és soundtrack változata egyaránt megjelenik, addig a "Pókember 3."-ból egyelőre csak utóbbi lát majd napvilágot, és ezidáig még nem tudni, hogy                                       mikorra kerül sor a Christopher Young-féle muzsika kiadására. Hans Zimmer pedig felteszi az i-re a pontot a kalózfilmeket a mozikba sikeresen visszaidéző Gore Verbinski trilógiájának befejező részéhez, "A Karib-tenger kalózai - A világ végén"-hez készített aláfestésével, amely a hónap végén jelenik majd meg.  május 1:

       Blood and Chocolate (soundtrack) - különféle előadók (Lakeshore Records)
       The Film Music of John Addison - John Addison (Chandos)
       Ghost Son - Paolo Vivaldi (CAM Records)
       Spider-Man 3 (soundtrack) - Various Artists (Warner Bros. Records)


  május 8:

       O Jerusalem - Stephen Endelman (Milan Records)


  május 15:

       Blood and Chocolate (score) - Reinhold Heil, Johnny Klimek (Lakeshore Records)


  május 22:

       I Capture the Castle - Dario Marianelli (MovieScore Media)
       Frankenstein vs. the Crature from Blood Cove - Mel Lewis (Lakeshore Records)
       Paprika - Susumu Hirasawa (Milan Records)
       Pirates of the Caribbean: At World's End - Hans Zimmer (Disney Records)


  további megjelenések:

       La Banda del Gobbo - Franco Micalizzi (Digitmovies)
       Missione Speciale Lady Chaplin - Bruno Nicolai (Digitmovies)
       Mussiloni Ultimo Atto - Ennio Morricone (Cinevox)
       Per Un Pugno Nell'Occhio - Francesco De Masi (Digitmovies)
       Uccidete Il Vitello Grasso E Arrostitelo - Ennio Morricone (Digitmovies)

  Vissza az aktuális hírekhez                                         Vissza a lap tetejére


  További kritikáink
 • Dunkirk
 • Blade Runner
 • Kingsman: The Golden Circle
 • War for the Planet of the Apes
 • Spider-Man Homecoming
 • The Autopsy of Jane Doe
 • Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales
 • Close Encounters of the Third Kind
 • Alien: Covenant
 • King Arthur: The Legend of the Sword
 • Atlantis: The Lost Empire
 • Life
 • Colossal
 • Great Expectations
 • Jesse Stone - The Ultimate Collection
 • The Boss Baby

 • Filmzenékről röviden
 • Jigsaw
 • Hail, Caesar!
 • The Lego Ninjago Movie
 • The Dark Tower
 • Remember
 • Split
 • The Hollywood Shorties
 • Eddie the Eagle
 • Spotlight
 • Green Room

 • Filmek alatt hallott zenék
 • Jean-Claude Van Johnson
 • 47 Meters Down (In to Deep)
 • The Shallows
 • Solace
 • Into the Grizzly Maze
 • Enemies Closer
 • D-Tox
 • Rambo III
 • Transformers: Rescue Bots
 • Sex Tape

 • Interjúk
 • Jeff Beal: Apró kincsek
 • Lisa Gerrard: A szív hangja
 • Mark Hinton Stewart: A zene a párbeszédek mögött
 • Wolf Péter: A szerencse kapuja

 • Kollaborációk
 • Oliver Stone filmjeinek zenéi
 • Elmer Bernstein életútja I.
 • Jerry Goldsmith életútja III.
 • Jerry Goldsmith életútja II.
 • Jerry Goldsmith életútja I.

 • A filmzene legendái
 • Angelo Badalamenti
 • Philip Glass
 • Basil Poledouris
 • Lalo Schifrin
 • Dave Grusin

 • Moziszériák,tévésorozatok
 • A hobbit-trilógia zenéi
 • A Rémálom az Elm utcában széria zenéi
 • A Robert Langdon-filmek zenéi
 • A Hellraiser-filmek zenéi
 • A Válaszcsapás zenéje

 • További írásaink
 • Ez volt 2016
 • Oscar előtt és Oscar után 2016
 • 10 éves a Filmzene.net
 • Filmzeneszerzők különböző albumai
 • Filmzenékhez köthető kiadványok
 • Stúdiók
 • Lemezkiadók
 • In Memoriam